Εκθεση βόμβα για τη διαφθορά στην Ελλάδα -Γέμισε η αγορά με εικονικά τιμολόγια ύψους 12 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Εκθεση βόμβα για τη διαφθορά στην Ελλάδα -Γέμισε η αγορά με εικονικά τιμολόγια ύψους 12 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις μέσω offshore εταιρειών που οδήγησαν σε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνού και άλλα αδικήματα που οδηγούσαν σε αιμορραγία της εθνικής οικονομίας κατά 12 δισ. ευρώ τον χρόνο, συνθέτουν το «παζλ» της έκθεσης πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Στην 90σελίδη έκθεση περιγράφονται όλες οι δραστηριότητές της τον τελευταίο χρόνο με την επισήμανση ότι οι δαπάνες της ήταν ελάχιστες (μόλις 1.342 ευρώ).

Ο γ. γραμματέας Γ. Σούρλας τόνισε ότι με το άνοιγμα δέκα φακέλων, όπως των offshore, των εικονικών και πλαστών τιμολογίων, του λαθρεμπορίου καυσίμων κ.λπ. αποδείχθηκε ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ξεπερνούσαν τα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο. Στην έκθεση γίνεται μία σύντομη καταγραφή εντυπωσιακών υποθέσεων, από το παρελθόν που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, όπως:

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στον τομέα υγείας όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 1 στους 4 πληρώνει «φακελάκι» ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη να γίνουν γνωστοί οι μέτοχοι 3 off shore στη Χαλκιδική που χρωστούν στο Δημόσιο 23 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τονίζεται ότι στην περιοχή του Κρανιδίου επί 4.000 κατοίκων υπάρχουν 200 υπεράκτιες εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ενώ διατυπώνονται ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από εργάτη που εκπροσωπεί 14 από τις off shore εταιρείες στο Κρανίδι και ο ίδιος υποβάλλει φορολογική δήλωση στη ΔΟΥ Π. Φαλήρου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ