Εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, έκανε ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στις 20.30. Για «άνανδρη και τρομοκρατική επίθεση» που «εμπεριέχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά», μίλησε ο υπουργός.

Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός, επτά κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο ισόγειο του κτηρίου όπου στεγάζεται το γραφείο και αφού ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, να βγουν έξω, έριξαν εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Όσο σοβαρές κι αν είναι οι ζημιές, δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Βαρβιτσιώτης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι το πολιτικό του γραφείο δεν φυλασσόταν.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «άνανδρη και τρομοκρατική επίθεση» που «εμπεριέχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται. Θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και τους πολίτες», αλλά «δεν με πτοούν. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δημοκρατία , τους Πολίτες και την Πατρίδα μου», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα για την έγκαιρη και άμεση επέμβασή τους.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκε στα άλλα διαμερίσματα του κτηρίου, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, κατά την οποία έγιναν περίπου 10 προσαγωγές.

Την επιδρομή των κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας.Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται», τόνισε στη δήλωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία διεμήνυσε ότι κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ