Στον εισαγγελέα στέλνει ο Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα στέλνει ο Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών εκ μέρους των μεταφορέων για το ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας των μαθητών.

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν κατά τη μεταφορά των μαθητών, ο υπουργός καταγγέλλει την τακτική της επιλεκτικής εκτέλεσης δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση άλλων δρομολογίων, αν και αυτά έχουν ήδη παραταθεί δια νόμου για το τρέχον σχολικό έτος, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς την Πολιτεία τα ίδια τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα επιλύθηκε σήμερα με την υπογραφή ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ενδεικτικές της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αναφέρει ο υπουργός στην αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, είναι οι φωτογραφίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας μέσω των ΜΜΕ (και τις οποίες επισυνάπτει), με μαθητές να περπατούν προς το σχολείο τους σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς καμία ασφάλεια ή να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

«Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών, εκ μέρους των μεταφορέων, για τη θέση σε κίνδυνο της ασφάλειας των μαθητών, καθώς και για την παρακώλυση της παρακολούθησης μαθημάτων, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων», καταλήγει η αναφορά του κ. Μιχελάκη προς την Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το θέμα, που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει τη μορφή των συμβολικών αποκλεισμών δρόμων.

Το πρωί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και ολιγόωρο αποκλεισμό του ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο δρόμο μπροστά από το σχολείο.

Κινητοποίηση μαθητών έγινε και στο Ωραιόκαστρο ενώ το απόγευμα εκατοντάδες γονείς και μαθητές από τη Θέρμη συγκεντρώθηκαν στον κόμβο "Πράσινα Φανάρια" όπου ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

«Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και παραμένουμε χωρίς μεταφορές», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ