Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μετά τον Ακη έρχεται η σειρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μετά τον Ακη έρχεται η σειρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To θέμα της καταδίκης του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου σε 20 χρόνια κάθειρξη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» απασχολεί τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Στο δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς κάνει λόγο για «Το τέλος της ατιμωρησίας». Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει την πρόσφατη καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια κάθειρξη σχολιάζοντας ότι «η ετυμηγορία αυτή ξύπνησε σε πολλούς Έλληνες την ελπίδα ότι οι καιροί κατά τους οποίους οι έλληνες πολιτικοί βρίσκονταν στο απυρόβλητο αποτελούν επιτέλους παρελθόν».
Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, η καταδικαστική απόφαση εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου αποτελεί μία νέα ένδειξη ότι η ελπίδα για το τέλος της ατιμωρησίας μπορεί να εκπληρωθεί. «Όπως σε πολλές σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, έτσι και σε αυτό το δούναι και λαβείν ενεπλάκησαν Γερμανοί» σχολιάζει ο Γερμανός δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση Τσοχατζόπουλου δεν είναι η τελευταία που απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ