Πάει μέσα για κακούργημα ο συνδικαλιστής που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ - iefimerida.gr

Πάει μέσα για κακούργημα ο συνδικαλιστής που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», Βασίλη Κονιαδίτη. Ο 45χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα να έχει προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα χρήματα τα είχε ζητήσει ο συνδικαλιστής από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, προκειμένου να σταματήσει τις καταλήψεις και να πείσει τους συναδέλφους του να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.Στη διοικήτρια ρίχνει τις ευθύνες ο συνήγορος του

Στην Ασφάλεια Αττικής κρατείται ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία» προκειμένου να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις «Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συνδικαλιστή και προσθέτει πως υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους. Ο Βασίλης Κονιαδίτης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή και να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Πόλεμος ανάμεσα σε Αδωνι και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο συνδικαλιστικής ζήτησε αυτό το χρηματικό ποσόν από την πρόεδρο του νοσοκομείου προκειμένου να μην κάνει κατάληψη σε χώρους του ιδρύματος με αφορμή την παραχώρηση μέρους του οικοπέδου στο Ιδρύμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για την ανέγερση μονάδας μελετών βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου στους υγειονομικούς συντάκτες είπε ότι ο συλληφθείς έχει εκλεγεί στη θέση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ, αλλά στη συνέχεια διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Στην ερώτηση προς τα πού πήγε πολιτικά ο συνδικαλιστής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με νόημα: «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».

Η τελευταία πρόταση του κ.Γεωργιάδη ερμηνεύτηκε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «φωτογράφισε» την Κουμουνδούρου και αμέσως ξέσπασε πόλεμος δηλώσεων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ο κ.Γεωργιάδης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, δεδομένης της δικής του ευκολίας να μετακινείται από το ένα κόμμα (ΛΑΟΣ) στο άλλο (ΝΔ) που του προσέφερε και υπουργικό θώκο.

Ας σημειώσουμε ενδεικτικά, πως στις εκλογές στο Σωματείο στις 10-11 Απρίλη 2013, δηλαδή λίγους μήνες πριν, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής κατήλθε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών και οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υποστήριξαν το Ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Σωτηρίας.

Από την πλευρά του ο υπουργείου Υγείας απαντώντας σε ένα Tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη έγραψε «@papadimoulis αναμένω να μου πείτε που και πότε ακριβώς είπα εγώ την λέξη ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς δεκτή η συγγνώμη σας».

Ποιος είναι ο συνδικαλιστής Βασίλης Κονιαδίτης

Με το φακελάκι στο χέρι συνελήφθη ο συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία, αφού νωρίτερα είχε ζητήσει από τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος 50.000 ευρώ για να βάλει «φρένο» στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο μόλις 45 ετών εργαζόμενος στο νοσοκομείο θεωρούνταν ένας τυπικός συνδικαλιστής της δεκαετίας του 1980 και κατέβαινε στις εκλογές του σωματείου ως υποψήφιος της ΠΑΣΚΕ, εκτός από την τελευταία χρονιά που διαχώρισε λόγω Μνημονίου διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει και το protothema ο Καρπενησιώτης στην καταγωγή άνδρας, βρέθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών και έως σήμερα εργαζόταν στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου.

Ζήτησε φακελάκι 50.000 ευρώ για... ένα κτίριο και η κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας

Το ζήτημα που είχε ανακύψει αφορούσε την παραχώρηση ενός κτιρίου –ενός από τα σημαντικά μεν, εγκαταλειμμένα δε κτίρια που βρίσκονται διεσπαρμένα μέσα στο ακίνητο των δεκάδων στρεμμάτων επί της λεωφόρου Μεσογείων- στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το Σωματείο παρότι είχε ενημερωθεί για το έργο που θα υλοποιούνταν, για την ακρίβεια ανέγερση μονάδας ελέγχου βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων, μέσω ΕΣΠΑ, δεν συμφωνούσε να δοθεί το οίκημα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο με επικεφαλής τον δυναμικό πρόεδρο είχε γίνει κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας κυρίας Μαρίας Καρρά.

«Εμείς θα μπορούσαμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις και να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις εάν κι εσείς φροντίζατε να λάβουμε κάποιο ποσό από τα χρήματα που θα ωφεληθεί το νοσοκομείο από την υπογραφή της παραχώρησης» φέρεται να είπε ο 45χρονος στην διοικήτρια εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η κ.Καρρά πάντως ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Υγείας και εκείνος με τη σειρά του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αμέσως ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.

Βιαζόταν να παρει τα χρήματα για να τα... μοιράσει στους υπόλοιπους

Ο επίλογος ήρθε την ώρα της πληρωμής με τον 45χρονονα μεταβαίνει στο σπίτι της διοικήτριας για να πάρει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως να συλλαμβάνεται. Πριν είχε προλάβει να διαβεβαιώσει την διοικήτρια ότι «τώρα δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις» αλλά και ότι βιάζεται για να πάει «να μοιράσει τα χρήματα με τους υπόλοιπους».

Πηγή: Ο σκληρός συνδικαλιστής του Σωτηρία -Ο 45χρονος που διαφωνούσε με το Μνημόνιο αλλά ήθελε 50.000 ευρώ για να σταματήσει της απεργίες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125111#ixzz2h8S8tJGG

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ