Γιατί η Χρυσή Αυγή αντέχει στις δημοσκοπήσεις: Αμηχανία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Γιατί η Χρυσή Αυγή αντέχει στις δημοσκοπήσεις: Αμηχανία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμηχανία και ερωτηματικά προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη τα στοιχεία των των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας (GPO και MRB), καθώς η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή παρά τις αποκαλύψεις και τις προφυλακίσεις, αντέχει και παραμένει σταθερά τρίτο κόμμα.


Η Χρυσή Αυγή καταγράφει σημαντική μείωση ποσοστών σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου, στις οποίες ξεπερνούσε το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις έφθανε το 12-13% αλλά παραμένει σε ποσοστά τρίτο κόμμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι τις απώλειες της ΧΑ δεν την καρπώνεται ουσιαστικά κανένα κόμμα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Τα ποσοστά της ΧΑ ενόψει της άφιξης της τρόικας για τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης σε σχέση με τον μέλλον του ελληνικού προγράμματος προβληματίζουν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ καθώς η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη του κόμματος, αντιθέτως το έχει καθηλώσει στη μισή εκλογική του δύναμη.
Την ίδια ώρα, μόνο το ΚΚΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένο, ενώ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δίνουν μάχη επιβίωσης, καθώς βρίσκονται στο 4% , μεταξύ εκλογικής φθοράς και αφθαρσίας.

Το πιο συγκλονιστικό εύρημα με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι ότι ακόμη υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ψηφοφόρων της τάξης του 30% που πιστεύει στη Χρυσή Αυγή και την στηρίζει ως αντίβαρο...«στο πολιτικό προσωπικό που πρόδωσε τη χώρα» και εξαιτίας της της οικονομική κατάστασης.

Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων:


MRB: Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,8% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (21,2%), Χρυσή Αυγή (6,9%), ΠΑΣΟΚ (5,2%)

GPO: Η Νέα Δημοκρατία στο 21% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ