Ο σκληρός συνδικαλιστής του Σωτηρία -Ο 45χρονος που διαφωνούσε με το Μνημόνιο αλλά ήθελε 50.000 ευρώ για να σταματήσει της απεργίες - iefimerida.gr

Ο σκληρός συνδικαλιστής του Σωτηρία -Ο 45χρονος που διαφωνούσε με το Μνημόνιο αλλά ήθελε 50.000 ευρώ για να σταματήσει της απεργίες

Ο σκληρός συνδικαλιστής του Σωτηρία -Ο 45χρονος που διαφωνούσε με το Μνημόνιο αλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το φακελάκι στο χέρι συνελήφθη ο συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία, αφού νωρίτερα είχε ζητήσει από τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος 50.000 ευρώ για να βάλει «φρένο» στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο μόλις 45 ετών εργαζόμενος στο νοσοκομείο θεωρούνταν ένας τυπικός συνδικαλιστής της δεκαετίας του 1980 και κατέβαινε στις εκλογές του σωματείου ως υποψήφιος της ΠΑΣΚΕ, εκτός από την τελευταία χρονιά που διαχώρισε λόγω Μνημονίου διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ.Οπως αναφέρει και το protothema ο Καρπενησιώτης στην καταγωγή άνδρας, βρέθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών και έως σήμερα εργαζόταν στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου.

Ζήτησε φακελάκι 50.000 ευρώ για... ένα κτίριο και η κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας

Το ζήτημα που είχε ανακύψει αφορούσε την παραχώρηση ενός κτιρίου –ενός από τα σημαντικά μεν, εγκαταλειμμένα δε κτίρια που βρίσκονται διεσπαρμένα μέσα στο ακίνητο των δεκάδων στρεμμάτων επί της λεωφόρου Μεσογείων- στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το Σωματείο παρότι είχε ενημερωθεί για το έργο που θα υλοποιούνταν, για την ακρίβεια ανέγερση μονάδας ελέγχου βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων, μέσω ΕΣΠΑ, δεν συμφωνούσε να δοθεί το οίκημα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο με επικεφαλής τον δυναμικό πρόεδρο είχε γίνει κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας κυρίας Μαρίας Καρρά.

«Εμείς θα μπορούσαμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις και να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις εάν κι εσείς φροντίζατε να λάβουμε κάποιο ποσό από τα χρήματα που θα ωφεληθεί το νοσοκομείο από την υπογραφή της παραχώρησης» φέρεται να είπε ο 45χρονος στην διοικήτρια εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η κ.Καρρά πάντως ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Υγείας και εκείνος με τη σειρά του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αμέσως ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.

Βιαζόταν να παρει τα χρήματα για να τα... μοιράσει στους υπόλοιπους

Ο επίλογος ήρθε την ώρα της πληρωμής με τον 45χρονονα μεταβαίνει στο σπίτι της διοικήτριας για να πάρει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως να συλλαμβάνεται. Πριν είχε προλάβει να διαβεβαιώσει την διοικήτρια ότι «τώρα δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις» αλλά και ότι βιάζεται για να πάει «να μοιράσει τα χρήματα με τους υπόλοιπους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ