Συνταγή για πένες καρμπονάρα όπως την κάνει ο Τζέιμι Ολιβερ - iefimerida.gr

Συνταγή για πένες καρμπονάρα όπως την κάνει ο Τζέιμι Ολιβερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει δυσκολότερο πιάτο από την καρμπονάρα. Ακόμη και σε καλά εστιατόρια παραγγέλνεις καρμπονάρα και σου'ρχεται ένας σωρός μακαρονιών που πλέουν σε λευκή ή υποκίτρινη σάλτσα. Δεν είναι μακαρόνια. Είναι αποτυχημένη συνταγή κρυμμένη πίσω από κρέμα γάλακτος, αυτό το άθλιο άλλοθι των κακών σεφ.

Είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τη συνταγή του μεγάλου βρετανού σεφ Τζέιμι Ολιβερ. Το κακό στην περίπτωσή του είναι ότι χρυησμοποιεί τσορίθο, ένα ισπανικό λουκάνικο, το οποίο δεν βρίσκεται εύκολα στην Ελλάδα. Το καλό, τι λέω, το υπέροχο με τον Ολιβερ είναι ότι για την καρμπονάρα του δεν χρησιμοποιεί κρέμα γάλακτος. Είναι θεός ο Αγγλος, βάζει γιαούρτι για να φτιάξει την κρέμα!

Δοκιμάστε την με κάποιο καπνιστό ζαμπόν ποιότητας και καλή τύχη!

Υλικά

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά • Καυτό νερό στο βραστήρα • Μεγάλο τηγάνι, μέτρια φωτιά • Μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, δυνατή φωτιά

Εκτέλεση

  • Πιστέψτε με, είναι η καλύτερη συνταγή καρμπονάρας που έχει εφευρεθεί ως σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ