Καθίζηση της Χρυσής Αυγής σε νέα δημοσκόπηση της Alco – Βουτιά στο 6,4% - iefimerida.gr

Καθίζηση της Χρυσής Αυγής σε νέα δημοσκόπηση της Alco – Βουτιά στο 6,4%

Καθίζηση της Χρυσής Αυγής σε νέα δημοσκόπηση της Alco – Βουτιά στο 6
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δημοσκοπική βουτιά για τη Χρυσή Αυγή δείχνει έρευνα της εταιρείας Αlco που διενεργήθηκε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου (1-3/10). Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 10,8% το περασμένο Ιούνιο, το ποσοστό του νεοναζιστικού κόμματος πέφτει στο 6,7% τον Σεπτέμβριο και στο 6,4% τον Οκτώβριο.

Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, καθώς το 68% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στο σχετικό ερώτημα, έναντι μόλις 22% που θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% που απαντά «δεν γνωρίζω».

Επίσης το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Μικρό προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί μικρό προβάδισμα 0,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνει τη δύναμή της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %. Ενίσχυση και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανεβαίνει από το 20,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου στο 21,9 %.

Μικρή άνοδο καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ στο 6,2% από 5,9%, ενώ πτωτική τάση παρουσιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5% από 5,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Σταθερό στο 4,7% παραμένει το ποσοστό του ΚΚΕ και τέλος η ΔΗΜΑΡ δείχνει να ενισχύεται από το 3,5% στο 3,9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ