Σπίτι από μπαμπού που επιπλέει στις πλημμύρες παρουσίασαν Βιετναμέζοι αρχιτέκτονες [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπίτι από μπαμπού που επιπλέει στις πλημμύρες παρουσίασαν Βιετναμέζοι αρχιτέκτονες [εικόνες]

Σπίτι από μπαμπού που επιπλέει στις πλημμύρες παρουσίασαν Βιετναμέζοι αρχιτέκτον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτότυπο και εντυπωσιακό σπίτι παρουσίασε μία αρχιτεκτονική ομάδα με έδρα το Βιετνάμ. Αντλώντας έμπνευση από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της χώρας το τελευταίο διάστημα, το αρχιτεκτονικό γραφείο HPA δημιούργησε ένα σπίτι από μπαμπού που αντέχει στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα το σπίτι αντέχει πλημμύρες μέχρι 1,5 μέτρο και διαθέτει μια ποικιλία από τεχνικές στερέωσης, προκειμένου να παραμένει άθικτο από τις καταιγίδες. Η επένδυση μπορεί να καθοριστεί και να ποικίλλει ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες και τις απαιτήσεις , ενώ το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί ως ένας πολυλειτουργικός χώρος , ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών .

Με κίνητρο την επιβίωση από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα το Βιετνάμ, οι σχεδιαστές ελπίζουν να δουν ολόκληρες κοινότητες να κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να επιβιώσουν από τις φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ