Αποτυχημένη κρίνει τη λιτότητα ένας στους δύο Ευρωπαίους, σύμφωνα με δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Αποτυχημένη κρίνει τη λιτότητα ένας στους δύο Ευρωπαίους, σύμφωνα με δημοσκόπηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H λιτότητα πέτυχε... Αυτό πιστεύουν πάνω από το 50% των Ευρωπαίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup για την πλατφόρμα «Debating Europe».

Ειδικότερα, το 51% των πολιτών της Ε.Ε. εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν για την ανάταξη των δημοσιονομικών δεν έχουν αποτέλεσμα. Μόνο ένα 5% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 34% θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτύχουν οι πολιτικές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πιο αρνητικά ποσοστά καταγράφηκαν στις χώρες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης: 80% στην Ελλάδα, 68% στην Πορτογαλία και 64% στην Κύπρο. Όμως, το ποσοστό είναι μόλις 34% στην Ιρλανδία, η οποία ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις από τη λιτότητα. Τα πιο υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (94%), στην Πορτογαλία (81%) και στην Ισπανία (80%).

Μόνο το 22% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας ωφελούν όλη την Ευρώπη, έναντι του 67% που πιστεύει ότι οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν παρά ορισμένα κράτη μέλη. Όταν τούς ζητήθηκε να κατονομάσουν χώρες, ανέφεραν πρώτη τη Γερμανία (77% των απαντήσεων), με δεύτερη τη Γαλλία (48%) και τρίτη τη Βρετανία (39%). Η Ελλάδα (23%) βρέθηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από την Ιταλία και την Ισπανία (20%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ