Πλανήτη με ατμόσφαιρα και σύννεφα έξω από το Ηλιακό μας σύστημα εντόπισε η NASA - iefimerida.gr

Πλανήτη με ατμόσφαιρα και σύννεφα έξω από το Ηλιακό μας σύστημα εντόπισε η NASA

Πλανήτη με ατμόσφαιρα και σύννεφα έξω από το Ηλιακό μας σύστημα εντόπισε η NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακή αποδείχθηκε η παρατήρηση του εξωπλανήτη Kepler–7b, ενός καυτού Δία που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα υπερήλικο μητρικό άστρο στον αστερισμό Λύρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία , οι επιστήμονες παρατήρησαν σύννεφα και ατμόσφαιρα σε πλανήτη έξω από το Ηλιακό μας σύστημα.

Οπως αναφέρει η NASA στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε, σχετικά με τις παρατηρήσεις της για τον Kepler-7b:

«Ο πλανήτης χαρακτηρίζεται από πυκνά σύννεφα στα δυτικά και ξαστεριά στα ανατολικά . Προηγούμενες μελέτες από το Spitzer έχουν βοηθήσει να δημιουργηθούν χάρτες θερμοκρασίας των πλανητών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια , αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται σύννεφα σε ένα μακρινό κόσμο.»

Οπως δήλωσε ο Μπράις Ολιβερ Ντέμορι απο το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης: «Παρατηρώντας τον πλανήτη με τα τηλεσκόπια Spitzer και Kepler για περισσότερα από τρία χρόνια , ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε έναν χάρτη αυτπύ του γιγάντιου πλανήτη αερίων. Δεν περιμένουμε να δούμε ωκεανούς ή ηπείρους σε το είδος πλανήτη, αλλά εντοπίσαμε μια σαφή μάζα που ερμηνεύεται ως νεφώσεις»

Συμπληρωματικά, ο Τόμας Μπάρκλει, επιστήμονας στο Ερευνητικό Κέντρο Ειμς της NASA, εξηγεί: «ο Κέπλερ -7b αντανακλά περισσότερο φως από ό, τι οι περισσότεροι γιγάντιοι πλανήτες που έχουμε βρει, γεγονός που αποδίδουμε σε σύννεφα στην ανώτερη ατμόσφαιρα του. Ωστόσο, σε αντίθεση με εκείνα στη Γη , τα σχέδια των νεφώσεων σε αυτόν τον πλανήτη δεν φαίνεται να αλλάζουν πολύ με την πάροδο του χρόνου. Εχει εντυπωσιακά σταθερό κλίμα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ