H ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήξερε για το φόνο του Φύσσα -Ο Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε μισή ώρα μετα - iefimerida.gr

H ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήξερε για το φόνο του Φύσσα -Ο Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε μισή ώρα μετα

H ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήξερε για το φόνο του Φύσσα -Ο Μιχαλολιάκος ενημερώθηκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάλυση των τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής τη μοιραία νύχτα αποκαλύπτει πως μισή ώρα μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε ο Παύλος Φύσσας η ηγεσία της ΧΑ έμαθε για την δολοφονία.Στις 12 .37 το βράδυ ο γ.γ της Χρυσης Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τον φόνο από τον Γιάννη Λαγό ο οποίος νωρίτερα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Η εκτενής αναφορά στα κατηγορητήρια των συλληφθέντων βουλευτών και του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δομή και την ιεραρχία του επιχειρησιακού τμήματος της Χ.Α., γίνεται, διότι, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το Καταστατικό της οργάνωσης εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην οργάνωση, την εκτέλεση και όσα ακολούθησαν τη δολοφονία δεν έγινε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, όπως αναφέρεται στα κατηγορητήρια, παρά μόνον η αυστηρή εφαρμογή του Καταστατικού της Χρυσής Αυγής που επιβάλλει συγκεκριμένη ιεραρχία, συγκεκριμένη δομή και εκτέλεση εντολών με απόλυτο τρόπο. Με «μπούσουλα» το Καταστατικό και τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από το τηλεφωνικό απόρρητο έφθασαν οι δικαστικές αρχές με γρήγορα βήματα στον Νικ. Μιχαλολιάκο και τους άλλους εμπλεκομένους ως μέλη του σκληρού πυρήνα της Χ.Α.

Στον πρώτο διάλογο, η σύζυγος του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν «καταθέσεις» αστυνομικών πως ο Ρουπακιάς «όντως είχε φάει ξύλο», δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση ώστε να «βάλει δικό της ιατροδικαστή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ