Αναψε η Ολυμπιακή φλόγα - Θα ταξιδέψει 54.000 χλμ. επί 123 ημέρες και θα κάνει και στάση στο... διάστημα - iefimerida.gr

Αναψε η Ολυμπιακή φλόγα - Θα ταξιδέψει 54.000 χλμ. επί 123 ημέρες και θα κάνει και στάση στο... διάστημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναψε την Κυριακή στην αρχαία Ολυμπία η φλόγα που θα «φωτίσει» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία. Η λαμπαδηδρομία που θα γίνει θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών και περιλαμβάνει ακόμη και... στάση στο διάστημα αλλά και στο βυθό της λίμνης Βαικάλης.

Η φλόγα που άναψε στην σημερινή τελετή πρωθιέρεια της οποίας ήταν η Ινώ Μενεγάκη και παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο επί 123 ημέρες πρωτού καταλήξει, στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Τη φλόγα θα μεταφέρουν 14.000 λαμπαδηδρόμοι.

Το ταξίδι της φλόγας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει «στάσεις» στο... διάστημα, το βυθό της λίμνης Βαϊκάλης, το Βόρειο Πόλο και την υψηλότερη βουνοκορφή της Ευρώπης.

Σήμερα η Φλόγα θα περάσει από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο και την Τρίπολη, για να διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ