Εμπιστοσύνη και ικανοποίηση από Κομισιόν και Σβόμποντα με τις κινήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Εμπιστοσύνη και ικανοποίηση από Κομισιόν και Σβόμποντα με τις κινήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη» δηλώνει η Ευρωπαική Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν τον δραματικό φόνο του Παύλου Φύσσα στην Αθήνα.

Οι κανόνες του Νόμου και της Δημοκρατίας είναι θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης και πρέπει να προστατεύονται στα κράτη-μέλη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η εξασφάλιση του σεβασμού και της εφαρμογής αυτών των κανόνων είναι αρμοδιότητα των αρχών της Δικαιοσύνης των κρατών μελών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαική Επιτροπή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σεβόμενη τις νομικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα δηλώνει χαρούμενος για την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είμαι χαρούμενος για την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών κατά της Χρυσής Αυγής και ελπίζω ότι έχει ξεκάθαρα νόμιμη βάση», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Σβόμποντα είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει την «πιθανότητα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι απαράδεκτη» αν η κυβέρνηση «δεν σταματήσει τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ