Για εμπλοκή στις απαγωγές Πακιστανών είχε κατηγορηθεί ο καρατομηθείς προϊστάμενος της ΕΥΠ - iefimerida.gr

Για εμπλοκή στις απαγωγές Πακιστανών είχε κατηγορηθεί ο καρατομηθείς προϊστάμενος της ΕΥΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καρατόμηση του προϊσταμένου αντικατασκοπείας της ΕΥΠ Δήμου Κούζηλου έφερε ξανά στο προσκήνιο τις καταγγελίες περί εμπλοκής του στην υπόθεση των απαγωγών Πακιστανών. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, είχαν καταθέσει και σχετική ερώτηση προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, με συγκεκριμένες αναφορές στο πρόσωπο του εν λόγω αξιωματικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες για τις απαγωγές Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005, είχαν πάρει διαστάσεις τον Μάιο του 2006 όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Λινός και ο προϊστάμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχαν υποστηρίζει ότι οι απαγωγές είχαν όντως γίνει και μάλιστα από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο τότε υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Τόσο όμως ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ Σεραφείμ Τσιτσιμπής, όσο και ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Χρόνης Μπακόπουλος που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση, απηλλάγησαν, αφού σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο «δεν αποδείχθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν απαγωγές και παράνομες ανακρίσεις Πακιστανών».

Στο θέμα επανήλθαν το 2012 τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, όπου αναφέρονταν προσωπικά στον Δήμο Κούζηλο.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρούλα Καφαντάρη και Στάθης Παναγούλης έθεταν ερωτήματα για την τοποθέτηση του κ. Κούζηλου στη θέση του διευθυντή, υπεύθυνου για τις υποκλοπές, αφού όπως επισήμαιναν «κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αντισυνταγματικούς ρόλους», ενώ σε βάρος του υπήρχαν και δημοσιεύματα περί εμπλοκής του στην υπόθεση των απαγωγών Πακιστανών.

Ρωτούσαν επίσης, τον υπουργό με ποια κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας επελέγη ο Κούζηλος για τη θέση του διευθυντή «στην καίρια Διεύθυνση αντικατασκοπείας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ