Τρεις μαχαιριές στον Φύσσα δείχνουν ότι ο Ρουπακιάς πήγε για να σκοτώσει - iefimerida.gr

Τρεις μαχαιριές στον Φύσσα δείχνουν ότι ο Ρουπακιάς πήγε για να σκοτώσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις μέχρι σήμερα καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραφαν καρέ-καρέ το πώς έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και δείχνουν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς πήγε στο σημείο που βρισκόταν ο άτυχος νέος με σκοπό να σκοτώσει, προστέθηκε την Παρασκευή ακόμη ένα στοιχείο που προέκυψε από τη νεκροψία: Το θύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, έφερε τρεις μαχαιριές, δύο στην καρδιά και μια στο μηρό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα η οποία έκανε τη νεκροτομή στον Παύλο Φύσσα, όπως αναφέρει το Mega, το θύμα δέχτηκε όχι δύο αλλά τρεις μαχαιριές: Δύο στον θώρακα οι οποίες ήταν θανατηφόρες και μία στον αριστερό μηρό.

Η μαχαιριά στο μηρό ίσως να εξηγεί και κάτι το οποίο κατέθεσαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης, ότι ο Παύλος Φύσσας φάνηκε να πέφτει στην αγκαλιά του δολοφόνου.

Το νέο αυτό στοιχείο που έγινε γνωστό την Παρασκευή από την ιατροδικαστή, η οποία δεν έχει καταθέσει ακόμη στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που υπάρχουν, δείχνουν ότι ο Ρουπακιάς πήγε εκεί για να σκοτώσει.

«Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη, με κλωτσιές και μπουνιές, και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτύπαγε», ανέφερε ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων, ενώ άλλος σημείωνε πως ο Ρουπακιάς αρχικά πλησίασε τον Φύσσα προσποιούμενος ότι ψάχνει ένα δρόμο.

Μάλιστα, ένας φίλος του άτυχου νεαρού περιγράφοντας καρέ-καρέ τη δολοφονία στο ΣΚΑΪ είχε πει πως ο Ρουπακιάς κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά τον Παύλο Φύσσα γιατί ενώ τον χτυπούσε δεν έπεφτε:«Ο Πάυλος έμεινε πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν. Αυτός που τον δολοφόνησε το έκανε επειδή τον χτυπούσε και δεν έπεφτε. Του έριξε δύο μαχαιριές, μία στην κοιλιακή και μία στην καρδιακή χώρα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες στρέφονται στο μυστηριώδες δεύτερο πρόσωπο στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Εν τω μεταξύ και τρίτος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο του Χρυσαυγίτη δολοφόνου την ώρα που έφθανε στο σημείο όπου λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε αγκαλιά το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας», ανέφερε χαρακτηριστικα ο τρίτος μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα περιλαμβάνονται οι καταθέσεις δύο γυναικών, αυτοπτών μαρτύρων του φόνου, οι οποίες ανέφεραν πως ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος δεν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος μόνος του αλλά με παρέα. Συγκεκριμένα συνοδευόταν από έναν άλλον άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι. Το νέο αυτό δεδομένο είχε πρωτοφέρει στο φως ένας μάρτυρας ο οποίος είχε περιγράψει καρέ καρέ τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της δολοφονίας Φύσσα μιλώντας στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Βρέθηκε και άλλο κινητό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, μέσα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά βρέθηκε ένα ξένο κινητό που αποδείχθηκε ότι ανήκει σε ένα από τα πρόσωπα στα οποία τηλεφώνησε ο δράστης μετά το φονικό μαχαίρωμα.

Στην απολογία του, ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του είχε ξεχάσει το κινητό στο αμάξι από την προηγούμενη ημέρα. «Ο Ευθύμιος Κ... είναι πατέρας του Ιωάννη, στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μία μέρα πριν ο Κ. μου είχε δώσει το κινητό του. Είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό του, γι' αυτό και τον κάλεσα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ