Αστυνομικός-γυμναστής της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα μετά από έγγραφη καταγγελία συναδέλφου του [επιστολή] - iefimerida.gr

Αστυνομικός-γυμναστής της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα μετά από έγγραφη καταγγελία συναδέλφου του [επιστολή]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έγγραφη καταγγελία αστυνομικού για συνάδελφό του ο οποίος «εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής» προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Λάμπρο Τσόγκα για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αυταπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με βάση την καταγγελία εν ενεργεία αστυνομικού ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Νίκο Δένδια και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.
«Κύριε υπουργέ απευθύνομαι σε σας ως Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί επί χρόνια πιστά την ΕΛΑΣ με την ελπίδα ότι θα διασώσετε το κύρος της ΕΛΑΣ ως ένα σώμα του ελληνικού λαού που είναι ταγμένο με όρκο να υπηρετεί το Σύνταγμα της πατρίδας αλλά και να εφαρμόζει τους νόμους του κράτους και του οποίου ηγείστε εσείς», αναφέρει ο καταγγέλλων και επισημαίνει ότι για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του.
Όπως υποστηρίζει, στις 22 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, σε πρωϊνή ζωντανή εκπομπή γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης άκουσε έναν συνάδελφο του να εκθειάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τον κατονομάζει δίνοντας επιπλέον πληροφορίες για την αθλητική δραστηριότητα και τις διακρίσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος «εκπαιδεύει στα γυμναστήρια της Χρυσής Αυγής» , στη Θεσσαλονίκη.
«Η ΕΛΑΣ χρειάζεται την παρέμβαση για κάθαρση μέσα στους κόλπους της από τους Χρυσαυγίτες αστυνομικούς γιατί και εμείς οι υπηρετούντες αστυνομικοί νιώθουμε την τρομακτική πίεση που ασκούν επάνω μας αυτοί κρυπτόμενοι εν πολλοίς από τους προϊσταμένους μας. Σας ζητώ να σπάσετε το απόστημα από τα σπλάχνα της ΕΛΑΣ», καταλήγει η επιστολή.
Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ