«Βαθύ λαρύγγι» καίει τη Χρυσή Αυγή - Τι στοιχεία έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας - iefimerida.gr

«Βαθύ λαρύγγι» καίει τη Χρυσή Αυγή - Τι στοιχεία έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις επόμενες ώρες οι εξελίξεις στην έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες θέλουν τον ανώτατο δικαστικό να έχει συλλέξει ήδη στοιχεία τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν στη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Η υπόθεση αναμένεται να «δέσει» με την κατάθεση πρώην στελέχους του νεοναζιστικού μορφώματος που κατά πληροφορίες έχει ήδη δεχθεί να καταθέσει στον αντεισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσωπο-κλειδί από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται πρόθυμο να καταθέσει στον αντιεισαγγελέα και να αποκάλυψει λεπτομερώς τα όσα ο ίδιος είδε και βίωσε στους κόλπους της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται διατεθειμένο να αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς περιστατικών στα οποία πρωτοστάτησε η Χρυσή Αυγή αλλά και λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Δηλαδή να αποκαλύψει το κανάλι επικοινωνίας που ακολουθήθηκε για να δοθεί τελικά η εντολή για την επίθεση στον άτυχο 34χρονο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται προσπάθεια να πεισθούν να κληθούν εγκαίρως και να καταθέσουν ενόρκως ενώπιον του αντιεισαγγελέα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τα περιστατικά που μελετά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τα πρόσωπα αυτά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ανώτατο δικαστήριο.

Επιβαρυντικά στοιχεία για τους πέντε από τους έξι που συνομίλησαν με τον Ρουπακία πριν τη δολοφονία Φύσσα

Εν τω μεταξύ εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ώρες και στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αφού ήδη έχουν ταυτοποιηθεί έξι πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς λίγο πριν δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα.

Τα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του Χρυσαυγίτη δολοφόνου αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά πέντε προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις ότι μετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες να δίνει εντολή για νέο κύκλο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Κατέθεσαν στον εισαγγελέα την Τρίτη οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον του κ. Βουρλιώτη που ερευνά το φάκελο με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Το απόγευμα της Τρίτης κατέθεσαν από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και από τη ΝΔ η Σοφία Βούλτεψη.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση» που εκμεταλλεύεται τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού δίχως να πιστεύει σε αυτόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για καθυστέρηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», ενώ ο κ. Οικονόμου επισήμανε την ανάγκη ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου για να δοθεί εντός και εκτός Ελλάδας το μήνυμα ότι η ελληνική Πολιτεία είναι αντίθετη στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό. Τέλος, η κυρία Βούλτεψη εξερχόμενη της εισαγγελίας δήλωσε ότι ζήτησε «να αφεθεί η Δικαιοσύνη ελεύθερη να πραγματοποιήσει τις έρευνές της».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας κ. Βουρλιώτης επιμένει να ρωτά τους μάρτυρες αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και καθοδήγηση των δραστηριοτήτων της προέλευσης των οικονομικών πόρων.

Τη «σκυτάλη» των καταθέσεων στον Αρειο Πάγο παραλαμβάνουν από την Τετάρτη θύματα ρατσιστικών επιθέσεων και βιαιοπραγιών μελών της Χρυσής Αυγής.

Κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι

Το χορό των καταθέσεων άνοιξαν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δημοσίευσαν συνεντεύξεις από πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια πήραν σειρά οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής. Την έρευνα έχει αναλάβει ο κ. Βουρλιώτης. Παράλληλα η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε από τις Εισαγγελίες όλης της χώρας τις δικογραφίες υποθέσεων που εκκρεμούν με εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας απέστειλε την Τρίτη συμπληρωματική αναφορά για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων μελών της Χρυσής Αυγής στην κυρία Κουτζαμάνη στην οποία περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για το περιστατικό στο Πέραμα με την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», τον οποίο του παρέδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ