Την Τρίτη θα παραλύσει η χώρα - Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - iefimerida.gr

Την Τρίτη θα παραλύσει η χώρα - Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διενέργεια νέας 48-ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων αποφάσισε το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της ενόψει και της άφιξης της Τρόικα.

Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, αφού θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στις 10:30 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ενώ θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.

Eν τω μεταξύ η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ