Η ελληνική φάρμα Μπέκα που ανέδειξε τα προϊόντα βουβαλιού ξετρελαίνει όσους τα δοκιμάζουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ελληνική φάρμα Μπέκα που ανέδειξε τα προϊόντα βουβαλιού ξετρελαίνει όσους τα δοκιμάζουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα βουβαλίσια προϊόντα να μην έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού το μόνο διαδεδομένο προϊόν ήταν η εισαγόμενη μοτσαρέλα από βουβάλι. Ωστόσο μια ελληνική φάρμα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά, με όλο και περισσότερους να ενθουσιάζονται όταν δοκιμάζουν βουβαλίσιο γάλα, τυρί, βούτυρο και γιαούρτι.

Η οικογένεια Μπέκα, διατηρεί μια σύγχρονη φάρμα στην περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Τα γαλακτοκομικά της προϊόντα παρασκευάζονται αποκλειστικά από ελληνικό, βουβαλινό γάλα και υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής.

Όπως αναφέρει το bostanistas, η υπεροχή των βουβαλινών αγαθών, έναντι των ευρύτερα διαδεδομένων αγελαδινών και κατσικίσιων, είναι διπλή: διατροφική αλλά και γευστική. Το γάλα βούβαλου έχει χαμηλότερη χοληστερόλη και υπερτερεί σε ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνες, ενώ έχει σημειωθεί ως πρώτη επιλογή όσων παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Όσο για τη γευστική του διαφορά, η πλούσια, μεστή, ευχάριστα λιπαρή γεύση του δε θυμίζει σε τίποτα τη «στρογγυλεμένη» του αγελαδινού γάλακτος. Με παράδοση πέντε γενεών ενασχόλησης με την κτηνοτροφία, η οικογένεια Μπέκα έχει σχηματίσει μια σειρά προϊόντων τόσο ιδιαίτερων, όπου το ένα καλύτερο από το άλλο:

Όλα τα θρεπτικά συστατικά του βουβαλινού γάλακτος με την υπέροχη γεύση του κακάο. Το γάλα κακάο της οικογένειας 'Μπέκα' είναι ένα άριστο τρόφιμο από θρεπτικής άποψης για κάθε ηλικία και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Προμηθεύει τον οργανισμό με πολύτιμες υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία.

Το καζαν ντι πι της οικογένειας «Μπέκα» παρασκευάζεται σύμφωνα με την αυθεντική Πολίτικη συνταγή και είναι το μόνο που παράγεται σήμερα στην Ελλάδα από βουβαλινό γάλα. Το παγωτό της οικογένειας 'Μπέκα' από 100% βουβαλινό γάλα αποτελεί μία μοναδική δροσιστική γευστική λιχουδιά χειμώνα – καλοκαίρι. Κυκλοφορεί σε γεύση κακάο και κράνμπερι και καϊμάκι.Η νέα δροσιστική πρόταση από τη φάρμα 'Μπέκα' που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Πρόκειται για ένα δυναμωτικό, λαχταριστό και υγιεινό επιδόρπιο που μπορείτε να εντάξετε άφοβα στην καθημερινή σας διατροφή. Απολαύστε το σκέτο ή με φρέσκα φρούτα εποχής, μούσλι και νιφάδες ρυζιού.Η οικογένεια 'Μπέκα' δημιουργεί το παραδοσιακό αναψυκτικό 'Αριάνι', ένα κρύο ρόφημα γιαουρτιού με νερό και λίγο αλάτι. Γευστικό και ελαφρύ, με μια ελαφριά ξινή γεύση, είναι δροσιστικό και ιδιαίτερο ευεργετικό για το γαστρεντερικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ