Τα μυστικά του τριαδικού τηλεφωνήματος από τους Χρυσαυγίτες τη νύχτα του φόνου - iefimerida.gr

Τα μυστικά του τριαδικού τηλεφωνήματος από τους Χρυσαυγίτες τη νύχτα του φόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις κλήσεις στο κινητό του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά που δολοφόνησε με δύο μαχαιριές στην καρδιά τον άτυχο Παύλο Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τρίτης εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δολοφόνου θα αποκαλυφθεί και ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Οπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και με βάση τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στην εφημερίδα «Το Εθνος» πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας για το πώς οργανώνονται οι επιθέσεις του κόμματος του Νίκου Μιχαλολίακου, για την ενεργοποίηση της ομάδας που επιτέθηκε στην παρέα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της Τρίτης ακολουθήθηκε, λογικά, η εξής διαδικασία: Ενας από τους τρεις Χρυσαυγίτες που παρακολουθούσαν τον αγώνα το βράδυ της Τρίτης στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα ειδοποίησε τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Ακολούθως, ο Πατέλης ενημέρωσε τον βουλευτή στον οποίο «αναφέρεται» και εν τέλει δόθηκε η εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον πρώην Χρυσαυγίτη τα «τάγματα εφόδου» ακολουθούν πάντα εντολές ανωτέρων και δεν δρουν ποτέ από μόνοι τους.

Σε ερώτηση για το ποιον θα έπαιρναν βάσει της ιεραρχίας οι χρυσαυγίτες που ήταν στο ίδιο μαγαζί με τον Φύσσα, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής κατονόμασε τον Γιώργο Πατέλη.

«Τον Πατέλη. Εχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην ΤΟ Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί», αποκάλυψε.

Και πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ήταν ακριβώς η ιεραρχία: «Ο,τι και αν γινόταν, πρώτα ενημέρωνες τον Πατέλη. Ποτέ δεν έπαιρνες απευθείας τον Λαγό. Ο Λαγός ενημερώνει τον Μιχαλολιάκο. Για τη Νίκαια ενημερώνεται ο Λαγός». Σημείωσε πάντως ότι δεν γνωρίζει αν ενημερώνονται και οι άλλοι βουλευτές, αλλά πιστεύει ότι γίνεται. «Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τους ενημερώνει. Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός. Μόνο αν πει ΟΚ ο αρχηγός πηγαίνετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση, πάντως, για το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να δώσει το ΟΚ ο αρχηγός απαντά: «Πιστεύω πως ναι, θα μπορούσε να μην είχε δώσει το ΟΚ ο αρχηγός. Αλλά ο Λαγός όχι. Ο Λαγός είναι οι πλάτες της Νίκαιας. Γνωρίζει τα πάντα. Από τις κλεψιές, τους τραμπουκισμούς, τα μπραβιλίκια στην πλατεία Μέμου και Ελευθερίας, που σφάζονται ακόμα».

Μάλιστα, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκει στον κλειστό πυρήνα της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας και είχε όπως και οι υπόλοιποι ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονταν οι επιδόσεις του στα περιστατικά βίας και στην ενεργό συμμετοχή του στην οργάνωση.

«Εκτός από το ότι είναι στον Πυρήνα, τον είχε βάλει ο Γιώργος (σ.σ Πατέλης) χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα, στο πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. Και ο Γιώργος στο πενταμελές βάζει μόνο δικά του άτομα», σημείωσε.

Μέσω τριαδικής ενημέρωσης η κινητοποίηση των «ταγμάτων εφόδου»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί την «τριαδική ενημέρωση» προκειμένου να κινητοποιεί τα «τάγματα εφόδου».

Η ενημέρωση γίνεται ως εξής: Το μέλος ή τα μέλη τα οποία βρίσκονται σε κάποια «εμπλοκή» συνήθως με μετανάστες ή αριστεριστές, ειδοποιούν τηλεφωνικά από δύο μέλη ο καθένας της «ομάδας κρούσης».

Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί, ενημερώνουν επίσης από δύο μέλη ο κάθε ένας, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά να έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη δύναμη ακροδεξιών έτοιμοι για σύγκρουση.

Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως οι ακροδεξιοί οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να κινητοποιήσουν περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο δολοφόνος του 34χρονου ράπερ Γιώργος Ρουπακιάς, παραδέχθηκε στην Αστυνομία πως βρισκόταν σπίτι του, όταν ειδοποιήθηκε από άλλους ακροδεξιούς πως υπήρχε «εμπλοκή στην Αμφιάλη».

«Είχαν στη μπούκα τον Παύλο Φύσσα»

Οπως προκύπτει από τη μαρτυρία του πρώην Χρυσαυγίτη η επίθεση στον Παύλο Φύσσα μόνο τυχαία δεν ήταν. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «Το Εθνος» οι Χρυσαυγίτες είχαν βάλει στο μάτι το θύμα καθώς η έντονη αντιφασιστική του δράση τους ενοχλούσε.

«Ξέρω ότι τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ