Καταργείται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας – Παύση του ΔΣ εξαιτίας των διώξεων του εισαγγελέα - iefimerida.gr

Καταργείται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας – Παύση του ΔΣ εξαιτίας των διώξεων του εισαγγελέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τίτλοι τέλους πέφτουν για το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, αφού σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται. Παράλληλα, παύθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, εξαιτίας των αποκαλύψεων που προέκυψαν μεταξύ άλλων και για οικονομικές παρατυπίες, από την έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Οπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά από την ανάθεση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες ειδικού σκοπού και έπειτα από την εκχώρηση σε αυτές των διοδίων, ο ρόλος του ΤΕΟ σταδιακά περιορίζεται σημαντικά και σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του.

Επιπλέον, έπειτα από τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών μεταξύ άλλων και σε βάρος των μελών του ΔΣ του Ταμείου, το υπουργείο αποφάσισε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου και την αντικατάστασή του από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη ως την εκκαθάριση της ΤΕΟ ΑΕ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ