Πρόεδρος ΕΟΠYΥ: 6 εκατομμύρια Ελληνες χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη - iefimerida.gr

Πρόεδρος ΕΟΠYΥ: 6 εκατομμύρια Ελληνες χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι περίπου 6.000.000 Έλληνες. Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Healthworld».

Όπως είπε ο κ. Κοντός, 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν ήδη απολέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους, ενώ άλλοι 3,3 εκατ. πολίτες - μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι, και άλλες κατηγορίες εργαζομένων - δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους, συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος.

Ήδη με σχετική του εγκύκλιο ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε τους φαρμακοποιούς να μη χορηγούλν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ