Βουδιστής, παρασημοφορημένος πεζοναύτης και με προβλήματα θυμού ο 34χρονος «μακελάρης» της Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Βουδιστής, παρασημοφορημένος πεζοναύτης και με προβλήματα θυμού ο 34χρονος «μακελάρης» της Ουάσινγκτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την διαχείριση του θυμού του φαίνεται πως είχε ο 34χρονος Ααρόν Αλέξις, ο πρώην πεζοναύτης ο οποίος έβαψε στο αίμα κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

Ο Αλέξις, είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια στις τάξεις του Ναυτικού ως έφεδρος από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2011, ενώ μάλιστα είχε παρασημοφορηθεί. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο 34χρονος απομακρύνθηκε από το Ναυτικό λόγω «μιας σειράς περιστατικών που συνδέονται με τη συμπεριφορά του». Ο Αλέξις το τελευταίο διάστημα είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett Packard για την «ανακαίνιση».

Μετά την αναχώρηση από το Πολεμικό Ναυτικό, ο Αλέξις εργάστηκε μερικές φορές ως delivery boy σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο στo Φορτ Γουόρθ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν φίλοι και γνωστοί του. Έμαθε την γλώσσα της Ταϊλάνδης μετέβη εκεί όπως και στην Ιαπωνία, και συμμετείχε σε βουδιστικές θρησκευτικές τελετές καθώς του άρεσε να διαλογίζεται. «Δεν ήταν ένας τύπος που μιλούσε για όπλα ή βίαια πράγματα», κατέθεσε η Σάντι Γκουέρα πελάτης του εστιατορίου όπου εργάστηκε ο δράστης. «Ήταν πάντα πολύ ευγενικός με μένα », όπως ανέφερε ο Σόμσακ Σρισάν, ο ιδιοκτήτης σπιτιού όπου είχε περάσει έξι έως οκτώ μήνες ο Αλέξις.

Ο πανύψηλος αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι, μπήκε στο συγκρότημα γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια εισόδου που ανήκει σε άλλο μέλος του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν την έκλεψε ή την πήρε με την συγκατάθεση του, αναφέρει η Washington Post.

Ο Άαρον Αλέξις, είχε παρελθόν όσον αφορά την βιαιοπραγία, καθώς έχοντας άδεια οπλοφορίας, το 2004 συνελήφθη στο Σιάτλ επειδή έριξε τρεις σφαίρες στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Ο ίδιος είπε τότε στην αστυνομία ότι το έκανε καθώς «ήταν θυμωμένος», αλλά δεν θυμόταν τίποτε άλλο. Ήταν τότε που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στην έρευνα στο χώρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε δηλώσει πώς εκείνα τα γεγονότα τον είχαν ταράξει. Ο πατέρας του είχε μιλήσει για τα προβλήματα του γιου του και την ανικανότητα ελέγχου του θυμού του, αναφέροντας ως κύρια αιτία διαταραχές μετα - τραυματικού στρες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια έκθεση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο Seattle.gov.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ