Αλλη μια απώλεια: Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο η Βιοχάλκο - iefimerida.gr

Αλλη μια απώλεια: Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο η Βιοχάλκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο προχωρά η εταιρεία Βιοχάλκο η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αναφέρει ότι «αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο».

Από τις αρχές του έτους η διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ενημερώσει ότι «διερευνά προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Πηγές από την εταιρεία επισημαίνουν ότι η κίνηση πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες παραμένουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση "με την αναδιάρθρωση σκοπείται η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών".

Με βάση τον ισολογισμό του α' εξαμήνου οι συνολικές υποχρεώσεις της Βιοχάλκο ανέρχονται στα 1,99 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες είναι 1,17 δισ. Πηγή capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ