Μεταμορφώνουν το Λαύριο σε μαρίνα υποδοχής mega-yachts - iefimerida.gr

Μεταμορφώνουν το Λαύριο σε μαρίνα υποδοχής mega-yachts

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Λαυρίου η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega-yachts).

Αντίστοιχες δυνατότητες, αλλά για λίγο μικρότερα σκάφη, θα έχει και η μαρίνα Αργοστολίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της οποίας θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου πακέτου μαρινών, που αφορά σε Αλιμο, Νέα Επίδαυρο, Πόρο, Ύδρα. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 11 επενδυτικά σχήματα.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «στο πλαίσιο της αξιοποίησης, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών και κατ'επέκταση στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ