Κοσμογονία -Νεκροί και αγνοούμενοι στο Κολοράντο από τις φονικές πλημμύρες [Bίντεο] - iefimerida.gr

Κοσμογονία -Νεκροί και αγνοούμενοι στο Κολοράντο από τις φονικές πλημμύρες [Bίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταρρακτώδεις βροχές εξακολουθούν να πλήττουν το Κολοράντο, όπου ακόμη αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό ήδη έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα ελικόπτερα διάσωσης είναι καθηλωμένα στο έδαφος και δεν είναι σε θέση να αναζητήσουν όσους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, οι οποίοι σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι 1.253! Θεωρείται πιθανό αρκετοί να έχουν χάσει την επαφή τους με τον έξω κόσμο καθώς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή κι έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

«Ο εντοπισμός των ανθρώπων αυτών είναι προτεραιότητά μας», επεσήμανε ο σερίφης της περιοχής, Τζο Πέλε.

Στη δυτική αμερικανική πολιτεία περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ ακόμη 17.000 έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης δρόμοι και γέφυρες.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν "για πολλές ημέρες ακόμα",

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές. Οι πλημμύρες πλήττουν 15 κομητείες του Κολοράντο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ