Με χρήση δακρυγόνων τα ΜΑΤ έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες από την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης - iefimerida.gr

Με χρήση δακρυγόνων τα ΜΑΤ έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες από την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία επέμβαση λίγων λεπτών τα ΜΑΤ μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι νωρίτερα με μία αιφνιδιαστική κίνηση είχε καταλάβει το χώρο της εισόδου. Η κατάληψη έληξε όταν μία κλούβα των ΜΑΤ έφτασε στο σημείο και οι αστυνομικοί κατέβηκαν και κινήθηκαν προς την είσοδο του υπουργείου κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο για να μεταφέρει στο νοσοκομείο τρια άτομα που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι σχολικοί φύλακες έχουν κλείσει τη Βασ. Σοφίας και την Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα ενταση επικράτησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς περίπου 250 σχολικοί φύλακες κατέλαβαν την είσοδο του υπουργείου.

Αν και στην είσοδο του υπουργείου υπήρχε δύναμη των ΜΑΤ, οι σχολικοί φύλακες με μια αιφνιδιαστική κίνηση κατάφεραν να ανέβουν πάνω από τα κάγκελα και να καταλάβουν την είσοδο.

Περίπου 100 - 150 άτομα με πανό και συνθήματα παραμένουν στην είσοδο. Από την πλευρά της αστυνομίας έχει σχηματιστεί ένας κλοιός από τα ΜΑΤ ώστε να μην μπορέσουν να μπουν και άλλοι διαμαρτυρόμενοι μέσα στο κτίριο του υπουργείου.

Μάλιστα δημιουργήθηκε και μικροένταση ανάμεσα στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους, καθώς η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να στείλει τις τηλεοπτικές κάμερες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, στις 09:30 οι σχολικοί φύλακες θα συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ