O Θάνος Τζήμερος κάθεται και υπολογίζει πόσα δισ. κόστισε το «επίδομα υπολογιστή» στο Δημόσιο - iefimerida.gr

O Θάνος Τζήμερος κάθεται και υπολογίζει πόσα δισ. κόστισε το «επίδομα υπολογιστή» στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχαν έναν υπολογιστή στο γραφείο. Αλλά δεν τον χρησιμοποιούσαν. Δεν ήξεραν ούτε να τον ανοίξουν. Έβαζαν ένα σεμεδάκι επάνω - μπορεί κι ανθοδοχείο. Αν τον άνοιγαν, έπαιζαν πασιέντζες. Όμως, έπαιρναν 6 μέρες τον χρόνο επιπλέον άδεια, επειδή... χρησιμοποιούσαν υπολογιστή, γράφει ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία, Ξανά! Θάνος Τζήμερος.

Βέβαια, δεν τον είχαν όλοι κλειστό. Κάποιοι τον χρησιμοποιούσαν. Αλλά είναι δυνατόν, το 2013 να ισχύει νόμος του 1989 που θεωρεί "έξτρα" ικανότητα στην δουλειά, τη χρήση υπολογιστή και επειδή προφανώς βλάπτεται η υγεία όσων τον χρησιμοποιούν, δίνει 6 μέρες τον χρόνο επιπλέον άδεια μετ' αποδοχών;

Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με την 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Και τι λέει ακριβώς; «Υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Για κάντε έναν υπολογισμό: 30.000 ευρώ μέσο ετήσιο κόστος Δ.Υ. διά 220 (εργάσιμες μέρες) = 136 ευρώ τη μέρα. Επί 6 μέρες, επί 24 χρόνια = 19.584 ευρώ κόστος στον προϋπολογισμό ανά άτομο! Πόσοι το έπαιρναν; Αν ήταν 100.000 μόνο, το συνολικό κόστος είναι 1.958.400.000, κοντά δύο δις ευρώ. Αν είναι 200.000 υπάλληλοι, 4 δις και πάει λέγοντας.

Τόσοι Υπουργοί Εσωτερικών πέρασαν, (το θυμάστε το ταλέντο της ΔΗΜΑΡ που ακούει στο όνομα Μανιτάκης...) την έβλεπαν την άδεια και την θεωρούσαν πολύ λογική! Πάλι καλά που δεν θέσπισαν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Επιτέλους το καταργεί ο Κυριάκος, κι έτσι το μάθαμε κι εμείς. Να μας ενημερώσει και πόσο ακριβώς κόστισε στον φορολογούμενο να μην αδικήσουμε κανέναν;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ