Μυστήριο με το θάνατο του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη-Είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη - iefimerida.gr

Μυστήριο με το θάνατο του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη-Είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί ο μυστηριώδης θάνατος του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης εξαπέλυε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, σε εκδήλωση στα γραφεία τοπικής οργάνωσης στα Χανιά, κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού παρουσία κόσμου, δημοσίευμα που οδήγησε τον κ. Μαρκογιαννάκη στην παραίτησή του.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι δεχόταν πιέσεις και απειλές για τη ζωή του: «Φοβάμαι για την ζωή μου, δέχομαι απειλές... Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν», είχε αποκαλύψει στη Εφημερίδα «Πατρίς».

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε μετακομίσει στο Λονδίνο από το 2008, όπου εργαζόταν ως επικεφαλής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο κολέγιο Beneficial Outreach Center και παράλληλα συνέχιζε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα παιδαγωγικά και στην αγγλική γλωσσολογία.

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο και συγκεκριμένα στις εκλογές του 2012, είχε κάνει πάλι την εμφάνιση του στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα, αφού είχε τεθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων.

Τελευταία εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο ως International Officer στον φορέα UNISOR που έχει αντικείμενο την απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία ενώ στις αναφορές φαίνεται να είχε και εργασιακή σχέση και με το School of Pharmacy and Biomolecular Sciences.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός έπειτα από ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το newsletter, ο 41χρονος πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο του ιδρύματος.

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ