ΗΠΑ: 50 χρόνια φυλάκιση σε 47χρόνο ιερέα για παιδική πορνογραφία - iefimerida.gr

ΗΠΑ: 50 χρόνια φυλάκιση σε 47χρόνο ιερέα για παιδική πορνογραφία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 50 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας ιερέας από το Κάνσας κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία και λήψη φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου πολλών μικρών κοριτσιών ακόμη και ενός παιδιού μόλις 2 χρόνων.

Ο 47 χρόνος Σον Ράτιγκαν είχε ομολογήσει την ενοχή του σε 4 κατηγορίες για την παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, τον Αύγουστο του 2012.

Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινή φυλάκισης 50 χρόνων γεγονός που στην ουσία θα αντιστοιχούσε με ισόβια όταν ήρθε στο φως ότι ο ιερέας είχε στην κατοχή του εκαντονταδες άσεμνες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών , οι δικηγόροι του κατηγορούμενου είχαν προτείνει 15 έτη, τη μικρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο Ράτιγκαν.

Το "πάθος" του ιερέα σύμφωνα με τους εισαγγελείς επικεντρωνόταν σε ανήλικα κορίτσια ηλικίας από 2 έως 12 ετών ενώ δήλωσαν ότι είχε διαπράξει πολλά αδικήματα τα τελευταία έξι χρόνια. Πόλλες από τις κατηγορίες εις βάρος τους παραλείφθηκαν λόγω συμφωνίας που έκανε με τις εισαγγελικές αρχές ούτως ώστε ο κατηγορούμενος να ομολογήσει.

Η μητέρα ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών που φέρεται να έχει υποστεί κακοποίηση από τον ιερέα έκανε έκκληση να του επιβληθεί ισόβια ποινή για το κακό που προκάλεσε σε τόσο μικρά παιδιά συμπεριλαμβανομένης και της κόρης της.

Η τοπική κοινωνία του Κάνσας είναι σοκαρισμένη από αυτήν την αποκάλυψη μιας και ο ιερέας ήταν έναν αγαπητό μέλος της. Κάτοικοι που γνώριζαν τον 47χρόνο ιερέα δήλωσαν ότι αγαπούσε ιδιαίτερα τα παιδικά πάρτυ και τις εκδηλώσις ενώ τραβούσε διαρκώς φωτογραφίες.

Η είδηση της σύλληψής του τον Μάιο του 2011 είχε συγκλονίσει την τοπική κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ