Πούτιν στους New York Times: Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά στη Συρία, όχι ο Ασαντ - iefimerida.gr

Πούτιν στους New York Times: Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά στη Συρία, όχι ο Ασαντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους Σύρους αντάρτες θεωρεί υπεύθυνους για τη χρήση των χημικών όπλων ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ η η CIA -σύμφωνα με "Washington Post"- τους παραδίδει φορτία όπλων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν εδώ και 15 ημέρες τους Σύρους αντάρτες και σύμφωνα με το δημοσίευμα τονίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε οχήματα, όπλα, συστήματα επικοινωνίας, αλλά και ατομικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών, όμως η CIA δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τον εξοπλισμό των ανταρτών -ενόσω αυτοί συγκρούονται με την κυβέρνησης της Δαμασκού- σε σχετική ερώτηση που έγινε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καταδεικνύει ως υπεύθυνους για την επίθεση τους αντάρτες! Τόνισε στη "NY Τimes" πως θεωρεί ότι οι Σύροι αντάρτες -και όχι ο τακτικός στρατός της χώρας- χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό με στόχο να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΗΠΑ.

"Πιστεύω ότι τα τοξικά αέρια χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης!", δήλωσε ο Πούτιν και προειδοποίησε για τη χρήση στρατιωτικής βίας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη "και συνιστά πράξη επίθεσης", μετά την αναβολή από την Ουάσινγκτον της στρατιωτικής επιχείρησης, ώστε να εξεταστεί η ρωσική πρόταση για τη διάλυση του χημικού οπλοστασίου.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι μια επίθεση μπορεί να προκαλέσει κύμα τρομοκρατίας, να υπονομεύσει τις πολυμερείς προσπάθειες για την επίλυση του ιρανικού πυρηνικού προβλήματος και της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ζήτησε από τις ΗΠΑ να δουν ως ευκαιρία τη διάθεση της Συρίας να καταστρέψει το χημικό οπλοστάσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ