Αντιπρόεδρος της βρετανικής Βουλής παραιτείται γιατί κατηγορείται ότι βίασε άντρα - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος της βρετανικής Βουλής παραιτείται γιατί κατηγορείται ότι βίασε άντρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νάιτζελ Εβανς είναι αντιπρόεδρος της βρετανικής Βουλής και κατηγορείται ότι βίασε άντρα ενώ επιτέθηκε και σε έναν δεύτερο, σύμφωνα με τον Guardian. Ο Νέιτζελ Εβανς είναι μέλος του συντηρητικού κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον.

Υπό το βάρος κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση, ο αναπληρωτής πρόεδρος της βρετανικής Βουλής Νάιτζελ Έβανς υπέβαλε την παραίτησή του ώστε να αφιερωθεί πλήρως στην «υπεράσπισή της αθωότητάς του», όπως λέει.

Οι δικαστικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον 55χρονο πολιτικό για τέλεση επτά αδικημάτων που ξεκινούν από σεξουαλική επίθεση και φτάνουν μέχρι βιασμό.

Ο Έβανς είχε συλληφθεί για τις εν λόγω κατηγορίες τον Μάιο και τον Ιούνιο και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Οδηγήθηκε εκ νέου στο αστυνομικό τμήμα και ανακρίθηκε πριν την άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Όπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής της αρμόδιας εισαγγελίας Κέιρ Στάρμερ, οι δικαστικές αρχές «έλαβαν φάκελο στοιχείων στην υπόθεση του βουλευτή Νάιτζελ Έβανς που αφορούν κατηγορίες σεξουαλικής φύσης». «Μετά από προσεκτική εξέταση, καταλήξαμε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία και συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος για να ασκηθεί δίωξη στον κ. Έβανς» ανέφερε ο Στάρμερ.

Φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα, ο Έβανς υπογράμμισε: «Να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι θα υποστηρίξω σθεναρά την αθωότητά μου». Επαναλαμβάνοντας πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι αναξιόπιστες και ότι είναι βέβαιος πως η αθωότητά του θα αποδειχθεί, ο βουλευτής ανέφερε πως δεν θα κάνει άλλες δημόσιες δηλώσεις για το ζήτημα μέχρι να κλείσει η υπόθεση.

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά, με θύματα άνδρες, φέρεται να συνέβησαν μεταξύ 2002 και 2004 και μεταξύ 2009 και 2013 (έξι επιθέσεις) και μεταξύ 29ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου 2013 (βιασμός). Ο Έβανς θα δικαστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ