Ολοκληρώνονται οι έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο για πετρέλαιο- Γαλλική εταιρεία- κολοσσός ενδιαφέρεται για τα ελληνικά κοιτάσματα - iefimerida.gr

Ολοκληρώνονται οι έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο για πετρέλαιο- Γαλλική εταιρεία- κολοσσός ενδιαφέρεται για τα ελληνικά κοιτάσματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βήμα πιο κοντά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο Βόρεια Ιόνιο και την Νότια Κρήτη έχει φτάσει η νορβηγική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων οδεύει προς το τέλος της και θα αρχίσει η χάραξη των οικοπέδων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνει η φημολογία πως στο ζήτημα των ελληνικών πετρελαίων έχει εμπλακεί γαλλική εταιρεία- κολοσσός.

Στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, έδωσε το παρών ο διευθυντής της νορβηγικής εταιρείας PGS που έχει αναλάβει τις έρευνες και αν και δεν προέβη σε εκτιμήσεις σχετικά με το πιθανό μέγεθος των κοιτασμάτων, τόνισε πως η επεξεργασία των στοιχείων για τα ελληνικά κοιτάσματα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο με τρεις μήνες ερμηνείας των δεδομένων, αναφέρει το capital.gr.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η χάραξη των οικοπέδων για τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες και στη συνέχεια αφού εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως θα ακολουθήσει ο αδειοδοτικός γύρος παραχωρήσεων, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνουν οι φημολογίες για ενδιαφέρον της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Total, η οποία φέρεται να αγόρασε το συνολικό πακέτο των δεδομένων που επεξεργάζεται η PGS για τα ελληνικά κοιτάσματα. Επισημαίνεται πως η γαλλική εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί ενεργά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχοντας κερδίσει την εκμετάλλευση δύο οικοπέδων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ