Ερχεται χαράτσι για όλους στα ακίνητα -Κίνδυνος να μην υπάρξουν εξαιρέσεις ούτε και για τα φτωχά νοικοκυριά - iefimerida.gr

Ερχεται χαράτσι για όλους στα ακίνητα -Κίνδυνος να μην υπάρξουν εξαιρέσεις ούτε και για τα φτωχά νοικοκυριά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο φοροκαταιγίδα ετοιμάζεται να πέσει στα κεφάλια των ιδιοκτητών ακινήτων αφού το οικονομικό επιτελείο θέλει να εισπράξει από το νέο φόρο ακινήτων 2,9 δισ. με αποτέλεσμα οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές πληρωμής τους θα είναι ελάχιστες. Αυτοί που φαίνεται να γλιτώνουν προς το παρόν το νέο χαράτσι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Τα κριτήρια απαλλαγής

Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.

Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων, ενώ και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ή οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα πληρώσουν το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα οι άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ