Ενταση στη ΔΕΘ: Πετροπόλεμος, χημικά και κυνηγητό στα στενά της Θεσσαλονίκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενταση στη ΔΕΘ: Πετροπόλεμος, χημικά και κυνηγητό στα στενά της Θεσσαλονίκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της πορείας αντιεξουσιαστών, κοντά στη Ροτόντα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά ενώ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Νωρίτερα, διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε ορισμένες τράπεζες και καταστήματα και, αφού έφτασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, παρέμειναν εκεί για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψαν, μέσω της οδού Αγγελάκη, στην Καμάρα.

Η αστυνομία έκανε περίπου 20 προσαγωγές στο σημείο εκείνο, ενώ, συνολικά πραγματοποίησε 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Στην Εγνατία οδό, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, εκπαιδευτικών και άλλων διαδηλωτών. Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη, στη συνέχεια στην ΕΤ 3, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν καθημερινά ενημερωτικό πρόγραμμα, το οποίο μεταδίδεται διαδικτυακά, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε και συνέντευξη στο κανάλι.Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, μέσω κεντρικών οδών και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας, κατέληξαν, επίσης, έξω από το κτίριο της ΕΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου μετά το πέρας των πορειών πραγματοποιήθηκε συναυλία.

Στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν το "ραντεβού' των μελών και υποστηρικτών του ΠΑΜΕ, που κινήθηκαν μέσω της παραλιακής και στο ύψος του Λευκού Πύργου ανηφόρισαν την οδό Εθνικής Αμύνης, προς το Συντριβάνι, όπου πέταξαν ντομάτες και ροδάκινα από αγροτικό αυτοκίνητο, που ήταν στην κεφαλή της πορείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ