Οταν ο Κέρι επέστρεψε από το Βιετνάμ και απαρνήθηκε τον πόλεμο -«Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος;»[βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο Κέρι επέστρεψε από το Βιετνάμ και απαρνήθηκε τον πόλεμο -«Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος;»[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μπορεί να δίνει ...μάχη για να δοθεί το πράσινο φως ωστόσο 42 χρόνια νωρίτερα το 1971 επιστρέφοντας από το Βιετνάμ ήθελε να πείσει την αμερικανική Γερουσία να σταματήσει τον πόλεμο.

Σε μία από τις πιο γνωστές ομιλίες του ο κ.Κέρι βρέθηκε μπροστά από την κατάμεστη αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας και φορώντας τη στολή του προσπάθησε να πείσει για την άμεση αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Βιετνάμ.

Κατά την ομιλία του το Απρίλιο του 1971 ο Τζον Κέρι αφού αναφέρθηκε στις θηριωδίες που γίνονταν στο Βιετνάμ ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής « Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει στο Βιετνάμ; Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος;» Μέσα σε μια νύχτα ο Κέρι έγινε ο πιο αναγνωρισμένος βετεράνος του Βιετνάμ στις ΗΠΑ.

Όταν το Κέρι επέστρεψε από τον πόλεμο περισσότεροι από 540.000 στρατιώτες πήγαν στο Βιετνάμ, 33.400 είχαν σκοτωθεί και χιλιάδες διαμαρτυρίες γίνονταν στην Αμερική για την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ