Συναγερμός στις αμερικανικές πρεσβείες σε Λίβανο και ΝΑ Τουρκία - Φοβούνται χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων - iefimerida.gr

Συναγερμός στις αμερικανικές πρεσβείες σε Λίβανο και ΝΑ Τουρκία - Φοβούνται χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε Λίβανο και Τουρκία, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και προξενεία λόγω των απειλών κατά αμερικανικών στόχων τις τελευταίες μέρες.

Ήδη στον Λίβανο δόθηκε εντολή για την αποχώρηση από τη χώρα της πλειονότητας των διπλωματικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο για λόγους ασφαλείας.

Αλλα και στην Τουρκία έγιναν συστάσεις για μείωση του αριθμού των διπλωματικών υπαλλήλων, σε εθελοντική βάση. Ειδική σύσταη έγινε για το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα, απ' όπου ήδη αποχώρηση το μη αναγκαίο προσωπικό.

Ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία με αυτή του Λιβάνου δόθηκε και για την ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Τουρκίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ