Αλλαγή εκλογικού νόμου και για τους συνδικαλιστές, προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών - iefimerida.gr

Αλλαγή εκλογικού νόμου και για τους συνδικαλιστές, προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγή του εκλογικού νόμου όπως σχεδιάζεται για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και για τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων, πρότεινε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. «Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό;» διερωτήθηκε, για να στηρίξει την πρότασή του.

H πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις, έγινε κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας. Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων», υποστήριξε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας:

«Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ