Απάτη μέσω Facebook στα Ιωάννινα – Απέσπασε 54.000 ευρώ για «εθελοντική» δραστηριότητα - iefimerida.gr

Απάτη μέσω Facebook στα Ιωάννινα – Απέσπασε 54.000 ευρώ για «εθελοντική» δραστηριότητα

Απάτη μέσω Facebook στα Ιωάννινα – Απέσπασε 54.000 ευρώ για «εθελοντική» δραστηρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία καλά οργανωμένη απάτη είχε στήσει ένας 40χρονος στα Ιωάννινα. Μέσω Facebook προσέλκυε τα θύματά του, από τα οποία αποσπούσε χρηματικά ποσά για «εθελοντική» δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο τους πήρε περισσότερα από 54.000 ευρώ.

Ο 40χρονος μέσω της ιστοσελίδας προέτρεπε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες, να κάνουν εγγραφή στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ενωση Ερευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.

Μάλιστα, για να γίνει πειστικός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική σχέση με τα θύματα τους έπειθε είτε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να προβαίνουν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.

Εως τώρα έχει εξακριβωθεί πως εξαπάτησε έξι άτομα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο 40χρονος, που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη κατόπιν εντάλματος του ανακριτήκαι θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ