Αυτά είναι τα κοσμήματα που έκανε δώρο ο Ωνάσης στις ερωμένες και στις συζύγους του - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα κοσμήματα που έκανε δώρο ο Ωνάσης στις ερωμένες και στις συζύγους του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το σμαραγδένιο βραχιόλι του οίκου Ηarry Winston που ήταν το πρώτο δώρο που έκανε στη Μαρία Κάλλας ως το τεράστιο διαμάντι στο δάκτυλο της Τζάκι Κέννεντι Ωνάση, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας άνδρας με γούστο που δεν τσιγγουνευόταν να το δείχνει συνεχώς στις γυναίκες της ζωής του.

Μια πρωτότυπη και αποκαλυπτική αναδρομή στα κοσμήματα που αγόρασε ο μυθικός Ελληνας για τις γυναίκες που λάτρεψε στη ζωή του, κάνει η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων

« Ο Ωνάσης γέμιζε με δώρα την Κάλλας. Το πρώτο του πανάκριβο δώρο ήταν ένα βραχιόλι με διαμάντια από τον οίκο Harry Winston. Οι στενοί φίλοι του μεγιστάνα θυμήθηκαν τότε ότι ένα ανάλογο βραχιόλι ο Άρης είχε προσφέρει στην νεαρή, όμορφη σύζυγό του Τίνα Λιβανού. Είχε ζητήσει μάλιστα από τον οίκο Tiffany να γράψει πάνω στην βαρύτιμη, ολόχρυση επιφάνειά του τα αρχικά TILY (Tina I Love You). Υποσχέσεις, λόγια αγάπης, εντυπωσιακές κινήσεις από τον ερωτευμένο τότε Ωνάση.

Αυτά είναι τα κοσμήματα που έκανε δώρο ο Ωνάσης στις ερωμένες και στις συζύγους του | iefimerida.gr 0

Η απατημένη Τίνα και τα σμαράγδια
Ο ανερχόμενος εφοπλιστής κατόρθωσε να παντρευτεί την μόλις 17 ετών όμορφη λεπτεπίλεπτη κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού. Έκανε τα πάντα για να την εντυπωσιάσει. Ακολούθησαν πολλά άλλα πανάκριβα δώρα.

Οι μπιζουτιέρες της Τίνας γέμιζαν με διαμάντια, σμαράγδια και ρουμπίνια. Τα κοσμήματα έφθαναν σχεδόν καθημερινά από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου. Ίσως επειδή... αυξάνονταν και οι απιστίες του Ωνάση. Όταν λίγα χρόνια αργότερα η Λιβανού ζήτησε διαζύγιο από τον Άρη του επέστρεψε αρκετά από τα πανάκριβα μπιζού. Στην αίτηση του διαζυγίου υποστήριζε άλλωστε ότι «ο Αριστοτέλης Ωνάσης με απατούσε. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον γάμο μας. Με απατούσε παντού. Όπου και όταν έβρισκε την ευκαιρία. Σε στεριά, θάλασσα και αέρα!»

Η πρώτη κίνηση του Ωνάση όταν του παρέδωσαν την αίτηση διαζυγίου της Τίνας ήταν να σχίσει ειρωνικά τα χαρτιά.

Πίστευε ότι αν της έστελνε ένα ακόμα πανάκριβο σετ κοσμημάτων θα την έκανε να αλλάξει γνώμη. «Έχω συνηθίσει τις απειλές της!» έλεγε ειρωνικά στους στενούς του φίλους Κώστα Γράτσο και Ουϊνστον Τσώρτσιλ. Αυτή τη φορά όμως η elegant, δευτερότοκη κόρη του Σταύρου Λιβανού δεν υποχώρησε. Είχε πάρει τις αποφάσεις της. Το σετ με τα σμαράγδια «επέστρεψε» στις βιτρίνες του οίκου Boucheron. Το έστειλε η ίδια η Τίνα με τον σοφέρ της.

Οι πέρλες, η «ζήλια» της Τέιλορ και η Ελσα Μάξγουελ
Η Μαρία Κάλλας έβρισκε μετά από κάθε παράσταση στο καμαρίνι της ένα κόσμημα από τον Ωνάση. Η διάσημη κοσμικογράφος Έλσα Μάξγουελ η οποία είχε «φέρει κοντά» την ντίβα με τον μεγιστάνα... μετρούσε τα διαμάντια με τα χοντρά της δάχτυλα. Διαβεβαίωνε την Κάλλας ότι είναι μια πολύ τυχερή γυναίκα. Το 1965 στην διάρκεια ενός party η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία είχε μία από τις ακριβότερες συλλογές κοσμημάτων στον πλανήτη, εντυπωσιάστηκε από ένα κολιέ της Μαρίας. Με πολλές σειρές από θεσπέσια μαργαριτάρια. «Ζηλεύω το κολιέ σας» είπε η Λιζ με εκείνη την τσιριχτή, μάλλον αντιπαθητική φωνούλα.

Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν έφερε τύχη στην Κάλλας. Ο Ωνάσης την εγκατέλειψε τρία χρόνια μετά. Τον Οκτώβριο του 1968 παντρεύτηκε στον Σκορπιό την χήρα του Τζον Κένεντι.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ