Τσομσκι εναντίον Ομπάμα: Εγκλημα πολέμου η επέμβαση στη Συρία - iefimerida.gr

Τσομσκι εναντίον Ομπάμα: Εγκλημα πολέμου η επέμβαση στη Συρία

Εγκλημα πολέμου χαρακτηρίζει την επέμβαση στη Συρία ο πολιτικός ακτιβιστής Νοάμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι κατακρίνει ανοιχτά την απόφαση του προέδρου τον ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μία επέμβαση στη Συρία, χαρακτηρίζοντας μία τέτοια επίθεση ως «έγκλημα πολέμου».

Ο Τσομσκι, απαντώντας στις πρακτικές του Ομπάμα δήλωσε στη Huffington Post «αν η αμερικανική ηγεσία επιτεθεί στη Συρία χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι έγκλημα πολέμου, ανεξάρτητα από την έγκριση του Κογκρέσου» και πρόσθεσε ότι «καθώς η διεθνής υποστήριξη για την απόφαση του Ομπάμα να επιτεθεί στη Συρία έχει καταρρεύσει, μαζί με την αξιοπιστία των ισχυρισμών της κυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει επιστρέψει στο τυπικό πρόσχημα για τα εγκλήματα πολέμου, όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχουν: την αξιοπιστία των απειλών της να αυτο-ορίζεται αστυνομία του κόσμου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ