Kριστίν Κουίν, η γυναίκα γκέι φαβορί για δήμαρχος της Νέας Υόρκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Kριστίν Κουίν, η γυναίκα γκέι φαβορί για δήμαρχος της Νέας Υόρκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ η Νέα Υόρκη θα εκλέξει για δήμαρχο μια γυναίκα, δηλωμένη γκέι και εκπρόσωπο των μεσαίων τάξεων, όπως δηλώνει η ίδια;

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από το 2006, η Κριστίν Κουίν παρουσιάζεται ως η υποψήφια των «μεσαίων τάξεων» βεβαιώνοντας ότι θ" αγωνιστεί για να παραμείνει η Νέα Υόρκη η δική τους πόλη.

Δεν είναι η μόνη που τρέφει φιλοδοξίες. Πάνω από δέκα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη ριχτεί στον αγώνα διαδοχής του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έχει αναδειχθεί τρεις φορές δήμαρχος από το 2002 και δεν μπορεί να διεκδικήσει τέταρτη θητεία. Πρώην Ρεπουμπλικάνος και ανεξάρτητος από το 2007, ο 71χρονος απερχόμενος δήμαρχος με την ισχυρή προσωπικότητα έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη.

Η Κριστίν Κουίν, που φαίνεται να χαίρει της εύνοιάς του, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το χρίσμα των Δημοκρατικών συγκεντρώνοντας στις δημοσκοπήσεις 37% στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τους αντιπάλους της. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων προηγείται με 20% ο Τζόζεφ Λότα, πρώην πρόεδρος της αρχής συγκοινωνιών της πόλης. Τον περασμένο Μάιο η Κουίν παντρεύτηκε τη σύντροφό της, ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ