Πώς ανακοινώνουν έναν πόλεμο οι Αμερικανοί πρόεδροι– Από τον Ρίγκαν ως τον Μπους το νεότερο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς ανακοινώνουν έναν πόλεμο οι Αμερικανοί πρόεδροι– Από τον Ρίγκαν ως τον Μπους το νεότερο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε διάγγελμα για το θέμα, αλλά ακόμη η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Αν όμως τελικά το Κογκρέσο δώσει την έγκρισή του για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, στις ΗΠΑ γνωρίζουν πώς θα το ανακοινώσει αυτό ο πρόεδρος. Υπάρχει μία συγκεκριμένη παράδοση.

Για ολόκληρες γενιές, οι εκάστοτε πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πως η χώρα μπαίνει σε νέες πολεμικές περιπέτειες από ένα σημείο: το Οβάλ Γραφείο. Συνήθως το διάγγελμα γίνεται στη ζώνη prime time και μερικές ώρες αφού έχουν πέσει οι πρώτες βόμβες.

Πρόκειται για φόρμουλα που προβάλει τη δύναμη των ΗΠΑ- ο πρόεδρος καθισμένος στο γραφείο του- αλλά και την ανθρωπιά, με τις οικογενειακές φωτογραφίες πίσω του. Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο Ομπάμα δεν θα αλλάξει τη συνταγή και θα ανακοινώσει στους Αμερικανούς με τον ίδιο τρόπο το «χτύπημα» στη Συρία.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ