Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- 0,1% η διαφορά - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- 0,1% η διαφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Ιούλιο, με την ΝΔ να προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 0,1%. Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, στο όριο εισόδου η ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής», η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 29,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά πόδας με 29%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με ποσοστό 11,7%, ενώ την έκπληξη κάνει το ΚΚΕ το οποίο εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό 6,9%, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ με 6,8%. Στη συνέχεια, οι ΑΝ.ΕΛ ακολουθούν με ποσοστό 5,1%, ενώ στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι σημειώνουν ποσοστό ύψους 2,4%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται πρώτος με ποσοστό 31% έναντι 11% του Αλέξη Τσίπρα, με το 40% να απαντά «κανένας».

Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, το 64% επιθυμεί να συνεχίσει η κυβέρνηση την θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ