Ποιές κυβερνήσεις «κατασκοπεύουν» διαδικτυακά τους πολίτες σε Facebook και Twitter; - iefimerida.gr

Ποιές κυβερνήσεις «κατασκοπεύουν» διαδικτυακά τους πολίτες σε Facebook και Twitter;

Ποιές κυβερνήσεις ψάχνουν στοιχεία των πολιτών σε Facebook και Twitter;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Facebook και το Twitter «ξεμπροστιάζουν» τις παγκόσμιες κυβερνήσεις, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά λεπτομερείς αναφορές για τα αιτήματα που έχουν δεχτεί από κυβερνήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιοποίησαν οι δύο εταιρείες, η Facebook δέχτηκε 25.607 αιτήματα κατά το πρώτο μισό του έτους ενώ η Twitter άλλα 1.113.

Οσο για το ποιες κυβερνήσεις «κατασκοπεύουν» διαδικτυακά τους χρήστες του διαδικτύου, πρώτη στην παρακολούθηση Facebook και Twitter έρχεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά το Twitter ακολουθούν η Ιαπωνία, η Αγγλία, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Γαλλία και όσον αφορά το Facebook, η λίστα διαμορφώνεται διαφορετικά, με δεύτερη την Ινδία, ενώ ακολουθούν Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία.

Δείτε τα στατιστικά που δημοσίοευσαν οι εταιρείες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ