Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μαξίμου: Τα πιθανά σενάρια για τις αμυντικές βιομηχανίες - iefimerida.gr

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μαξίμου: Τα πιθανά σενάρια για τις αμυντικές βιομηχανίες

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μαξίμου: Τα πιθανά σενάρια για τις αμυντικέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, με κεντρικό θέμα της συζήτησης τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τις εξελίξεις στη συριακή κρίση.

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες».

Σε ερώτηση για τον εάν η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα γίνει σαν ενιαία επιχείρηση ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά .

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση εξετάζει και τρόπους με τους οποίους θα υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, ενώ η Τρόικα πιέζει για απολύσεις και μείωση προσωπικού.\

Στην παρούσα φάση εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ενώ ούτε η Τρόικα έχει δώσει το πράσινο φως για τελικές λύσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

Σύμφωνα με το Mega Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας έθεσαν τον τρόπο με τον οποίο θα εμπλακεί η ελληνική πλευρά σε μια ενδεχόμενη επέμβαση κατά των δυνάμεων του Ασαντ.

Η χώρα αποκλείεται να συμμετάσχει με δύναμη, πλοία, αεροσκάφη κλπ, αλλά θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα επιτρέψει τη διέλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμενων, αλλά και τη χρήση των βάσεων.

Βασικό θέμα της κουβέντας ήταν και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ορατές επιπτώσεις από την κλιμάκωση της κρίσης που είναι ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων που αναμένεται να κατευθυνθεί και προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ