H πολυεθνική Philip Morris μεταφέρει στο Αγρίνιο την κεντρική καπναποθήκη της για όλη την Ευρώπη - iefimerida.gr

H πολυεθνική Philip Morris μεταφέρει στο Αγρίνιο την κεντρική καπναποθήκη της για όλη την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

15.000 τόνοι καπνού θα ταξιδεύουν κάθε χρόνο από την Αιτωλοακαρνανία σε όλη την Ευρώπη για τις ανάγκες της καπνοβιομηχανίας Philip Morris. Σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος (που ανήκει στην Philip Morris) θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πολυεθνική αποφάσισε να αξιποιήσει τις καπναποθήκες που διαθέτει ήδη η ιστορική ελληνική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η πολυεθνική έχει αποφασίσει να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών για την επόμενη τριετία. Εκτιμάται ότι ετησίως θα διακινούνται περί τα 2.500 κοντέινερς, είτε μέσω το λιμανιού του Πειραιά είτε οδικώς μέσω Ιταλίας.

Κατά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον επικεφαλής της Philip Morris Νίκο Θεοφιλόπουλο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση και «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Η Philip Morris, μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, μετατρέπει τις αποθήκες της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε ένα μοναδικό, πανευρωπαϊκό κέντρο logistics για καπνά Ανατολικού τύπου, τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπενθύμισε την υπογραφή πριν από έξι μήνες τριετούς συμβολαίου συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, για την αύξηση κατά 20% των προμηθειών της.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοφιλόπουλος εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η εν λόγω επένδυση θα ενισχύσει το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας . «Με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία», εκτίμησε, «θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ