Mirch: Γνωρίστε το ινδικό σουβλάκι που τρελαίνει στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Mirch: Γνωρίστε το ινδικό σουβλάκι που τρελαίνει στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε ότι το σουβλάκι είναι μόνο ελληνική υπόθεση; Μπορεί ο μοναδικός κοινός παρονομαστής να είναι το κρεμμύδι, αλλά η παραδοσιακή ελληνική πίτα έχει γίνει εξίσου παραδοσιακή ινδική και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

Για να απολαύσετε ένα "indian souvlaki" αρκεί μια βόλτα μέχρι το Μοναστηράκι, στο Mirch (που σημαίνει καυτερό). Σε ένα μικρό αλλά πολύ ζεστό χώρο από πέτρα και ξύλινα πατώματα, θα βρείτε το ινδικό σουβλάκι γεμιστό με αγγούρι, κοτόπουλο tikka, και μια πολύ ιδιαίτερη σάλτσα που ονομάζεται mint chutney.

Πέρα από τις ιδιαίτερες γεύσεις στο Mirch θα βρείτε και μια γυάλινη αποτύπωση του "beers of the world", μια συλλογή δηλαδή από τουλάχιστον 30 διαφορετικές μπύρες στις οποίες περιλαμβάνεται η ισπανική Estrella καθώς και η ινδική Cobra.

Μια μικρή λεπτομέρεια: το ένα indian souvlaki κόβεται ακριβώς στη μέση για να έχει το ίδιο μέγεθος με δύο δικά μας σουβλάκια. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το πρώτο μαγαζί που λάνσαρε τη συγκεκριμένη ιδέα ήταν ο "Μπαρμπα-Τζώρτζ" στα Εξάρχεια, αν και τo "Mirch", το πήγε ένα βήμα παραπάνω αφού συνδυάζει κάτι ασυνήθιστο σε κάτι πολύ οικείο.

Το ινδικό Mirch έχει ανοίξει μόνο λίγους μήνες και θα το βρείτε στην οδό Ερμού 109 στο Μοναστηράκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ